MBT outlet online
Image default
Business / Textiles and Nonwovens

Duurzame woontrends 2018

Anno 2018 is het hot op het milieu te letten. Zowel in de media en door de overheid als onderling wordt het steeds meer aangemoedigd om over te stappen op duurzame energie. Dit zit hem niet alleen in de aanschaf van ‘groene’ stroom, maar ook in diverse andere trends. Zo ook in jouw woning. Binnen de woontrends van 2018 is duurzaamheid dan ook een hot item. Wij hebben de 3 belangrijkste trends voor je op een rij gezet.

Glas

Allereerst wordt het steeds populairder om extra glas in jouw woning te verwerken. Dit is vooral in de zomer zeer prettig met al het zonlicht en de open achterdeur. De woontrends uiten zich bijvoorbeeld in het plaatsen van een serre, het vergroten van de ramen of het plaatsen van een geheel glazen achterkant van het huis. Bovendien is dit ook zeer duurzaam.

Zonnepanelen op het dak

Anno 2018 wordt het ook steeds populairder om de overstap naar zonnepanelen te maken. Deze zonnepanelen zorgen dat je minder afhankelijk wordt van externe energieleveranciers en dat je jouw eigen stroom op kunt wekken. Daarbij is het ook nog eens een stuk beter voor het milieu. Dakster Dakbedekking kan helpen bij het plaatsen van zonnepanelen op jouw dak.

Warmtepompen

Ook warmtepompen worden steeds populairder bij het verbouwen van een woning. Deze alternatieven voor de cv ketel gebruiken veel minder energie, waardoor je op den duur een hoop kunt besparen. De overheid moedigt de plaatsing van deze warmtepompen aan door middel van diverse subsidies. Vanaf 2021 wordt het hoogstwaarschijnlijk zelfs verplicht om in ieder geval een hybride cv ketel aan te schaffen in plaats van een ouderwetse cv ketel.

Heb je nou geen eigen woning, en woon je bijvoorbeeld in een appartementencomplex. Dan kun je het regelen van deze alternatieven uitbesteden aan een externe VvE beheerder. Een externe VvE beheerder is bijvoorbeeld De Amsterdamse VvE Beheerder.

 

http://dakster.nl/