MBT outlet online
Image default
Business / Textiles and Nonwovens

Een windscherm gebruiken als scheidingswand

De meeste mensen gebruiken hun scheidingswand in huis. Bijvoorbeeld om een ruimte onder te verdelen in twee ruimtes of om meer privacy te krijgen in een specifieke kamer in huis. Een scheidingswand in huis brengt diverse voordelen met zich mee, maar je kunt dit meubel ook in de tuin gebruiken. Een scheidingswand is namelijk ook een prima tuinscherm.

Wat is een scheidingswand?

Een scheidingswand is een flexibel meubel dat je kunt gebruiken om een grote ruimte onder te verdelen in twee kleinere ruimtes. Heb je een ruime slaapkamer? Dan kun je een of meerdere scheidingswanden gebruiken om deze kamer om te toveren in twee ruimtes. De extra kamer kun je bijvoorbeeld gebruiken als kledingkamer. Ook op kantoor worden scheidingswanden veel gebruikt. Met een scheidingswand kun je namelijk een extra werkruimte creëren, zonder dat je daadwerkelijk een extra muur moet laten plaatsen.

De voordelen van een scheidingswand in de tuin

Zoals al eerder vermeld, kan een scheidingswand ook zeker van pas komen in de tuin. Dit brengt diverse voordelen met zich mee. Ten eerste biedt een scheidingswand in de tuin extra privacy. Heb je niet zo veel privacy in de tuin? Dan kun je een schutting laten plaatsen, maar je kunt ook een of meerdere scheidingswanden kopen. Zit je achter een scheidingswand, dan kan niemand je zien. Dit biedt je veel meer privacy in je buitenruimte.

Daarnaast zit je achter een scheidingswand in de wind en uit de zon. Dit betekent dat je meer van je tuin kunt genieten, ook op winderige dagen of op dagen dat de zon te fel schijnt.

Een ander voordeel van een scheidingswand in de tuin, is dat je deze wand eenvoudig en snel kunt verplaatsen. Heb je even geen behoefte aan extra privacy, bescherming tegen de wind en bescherming tegen de zon? Dan haal je de scheidingswand gewoon weg. Je zet deze uit het zicht en je hebt er geen omkijken meer naar.

Een terrasscherm, balkonscherm of uittrekbaar windscherm voor de veranda

Je kunt een uittrekbaar windscherm ook op het terras gebruiken. In dit geval gebruik je de scheidingswand gewoon als terrasscherm. En heb je geen grote tuin, maar wel een balkon? Dan kun je een scheidingswand aanschaffen en gebruiken als balkonscherm. Ook als windscherm voor de veranda doet dit meubelstuk het erg goed.

https://www.canvasscherm.nl/windscherm/