MBT outlet online
Image default
Business / Textiles and Nonwovens

Hoe onderhoudt en reinigt u houten vloeren?

Houten vloeren van Bax Houthandel zijn elegant, mooi en tijdloos en kunnen tientallen jaren meegaan als ze goed onderhouden worden. De meeste soorten houten vloeren zijn redelijk duurzaam. Ze zullen echter nog steeds zorg en bescherming tegen beschadiging nodig hebben. Het onderhoud van elk type houten vloer is gemakkelijk en eenvoudig als u het onderstaande advies opvolgt.

Krassen en deuken

Een andere manier om uw vloer te onderhouden is deze te beschermen tegen krassen en deuken. Kleine putjes en krasjes zijn onvermijdelijk, maar er zijn dingen die u kunt doen om diepere, grotere krassen te voorkomen. Verwijder eerst het schoeisel voordat u op uw houten vloer loopt. Buitenschoeisel heeft waarschijnlijk vuil en gruis op de bodem dat gemakkelijk krassen op uw vloer kan maken als u erop loopt. Laat schoenen en laarzen in het ideale geval achter in een veranda, garage of kast, maar u kunt ook een deurmat of schoenenrek gebruiken. Als u stenen of gruis op uw houten vloer ziet liggen, verwijder deze dan onmiddellijk.

Zware voorwerpen

U zult ook willen voorkomen dat meubels of zware voorwerpen krassen op uw vloer maken. Pak altijd zware voorwerpen op om ze te verplaatsen, in plaats van ze over de vloer te slepen. U kunt gebruik maken van anti-kras viltbeschermers. Deze kunnen worden aangebracht aan de onderkant van meubels en fungeren als een zachte barrière tussen de houten vloer en zware voorwerpen.

Hoe reinig ik houten vloeren?

Het schoonmaken van uw houten vloer is eenvoudig. Het enige wat u hoeft te doen is het oppervlak van de vloer te vegen met een zachte borstel. Doe dit bij voorkeur elke dag. U kunt ook een stofzuiger gebruiken, maar u moet er wel voor zorgen dat u de juiste mondstukken voor een houten vloer heeft.

Top tips voor onderhoud en reiniging van houten vloeren

Veeg gemorst water onmiddellijk weg. Verwijder hard schoeisel voordat u op uw vloer loopt.

Gebruik vilten bescherming en sleep nooit zware voorwerpen over de vloer. Veeg dagelijks stof en vuil weg. Reinig uw vloer met een microvezeldweil en houten vloerreinigingsspray. Gebruik nooit een stoomreiniger, natte mop, meubelpoets of schurende producten.