MBT outlet online
Image default
Business / Textiles and Nonwovens

Inrichting babykamer: wat je wel en niet moet doen

Als ouder to be is het onderdeel waar je het meeste naar uitkijkt waarschijnlijk het inrichten van de babykamer. Eindelijk kun je losgaan met talloze spulletjes en meubeltjes en kun je de dingen in de kamer zetten die jij als klein meisje vroeger nooit had. Echter kun je niet gewoon op de bonnefooi de kamer gaan inrichten, maar moet je dit wel met een beetje beleid doen. Gelukkig hebben wij de belangrijkste tips voor je op een rijtje gezet.

Wat moet ik hebben?

Allereerst is het goed om te weten wat je sowieso moet hebben in jouw babykamer. Er is zoveel leuks en je bent soms zo bezig met de details, dat je de basis soms gewoon vergeet. Gelukkig bieden wij je een geheugensteuntje en hebben we een checklist voor je opgesteld:

Een wiegje of ledikantje met matras en hoeslaken

Een commode en aankleedkussen

Babystoel (voor het geven van borstvoeding ‘s nachts)

Thermometer

Opbergboxen en planken

Nachtlampje

Kledingkast

Gordijnen

Waar moet het bed?

Het bed is een cruciaal onderdeel van elke babykamer en kinderkamer. Je kunt hem in principe overal zetten….zou je denken. Echter zijn er wel een aantal onderdelen waar je rekening mee moet houden. Plaats het bed bijvoorbeeld absoluut niet bij het raam. In de zomer kan de zon in combinatie met het raam voor veel hitte zorgen, terwijl jouw kleintje in de winter juist in de kou en de tocht zit. Plaats het bed logischerwijs ook niet bij de verwarming, want dit heeft hetzelfde effect. Dit geldt qua tocht ook voor (deur)openingen.

Wat moet ik absoluut niet doen?

Ook zijn er voldoende blunders die je als ouder kunt maken. Wat te denken van:

Teveel babykleuren kiezen

De kamer onhandig voor jezelf inrichten

De kamer te druk maken/teveel spullen in doen

Korte termijn denken qua spullen kopen

Al met al kun je duizenden kanten op met de inrichting van de babykamer. Wil je hier hulp bij, schakel dan Jut en Juul Lifestyle for Kids in. Bekijk onze webshop, of neem een kijkje in onze winkel.

 

https://www.jutenjuul.nl/