MBT outlet online
Image default
Business / Textiles and Nonwovens

Lego Ninjago – nieuw en hip met een oosters tintje

Wie houdt er nu niet van ninja’s? Het Japan in de latere zeventiende eeuw heeft nog steeds een betoverende werking op onze Westerse geesten. Ninja’s, samurai – we vinden het allemaal fantastisch. Daarnaast zie je dat het ook populair is bij kinderen. Met carnaval gaan er genoeg kleine jongens als ninja de straat op. Daarnaast hoor je vaak genoeg gevechten ontstaan tussen ninja’s op straat: allerlei kleine kinderen die op elkaar springen en met elkaar het gevecht aan gaan.

De oosterse invloed

Ja, het oosterse heeft nog steeds een grote invloed op onze Westerse cultuur. Dat is ook veel grote bedrijven niet ontgaan. Wie kan er niet nog de ontzettende hype herinneren van de Teenage Mutant Ninja Turtles, ongeveer twintig jaar geleden? Elke generatie heeft weer zijn ideaalbeeld van de ninja – je ziet het elke keer maar weer terug komen. Zoals nu ook met Ninja Ninjago, de nieuwe franchise van Lego. Deze oude spellenmaker heeft daarmee een daverend succes.

Ouderwetse speler

Lego is natuurlijk een ouderwetse speler op de kinderspellenmarkt. Het merk gaat nu al ongeveer vijftig jaar mee. Maar een van de sterkste kanten van dit bedrijf ligt juist in de innovatie van de producten – in combinatie met de grote flexibiliteit van Lego zelf. De fantasie van het kind is eigenlijk de enige beperking die er daar op gelegd wordt. Lego zelf reikt alleen de mogelijkheden aan. Dat is ook altijd het fijne geweest aan Lego: het laat kinderen direct met hun fantasie aan de slag te gaan. Het helpt daarin met het stimuleren van hun creativiteit. Dat is weer eens wat anders dan steeds maar die computerspelletjes.

Lego Ninjago

Zie daar ook Lego Ninjago. Deze serie geeft kinderen de mogelijkheid om hun eigen Oosterse universum te schapen, waar Lego alleen de blokjes en alle andere dingetjes voor aanreikt. Je hebt dus nu de mogelijkheid om je kleine Lego-poppetjes om te vormen naar heuse ninja’s, met allerlei coole wapens en andere attributen. Als kind geeft dit je de perfecte mogelijkheid om grote gevechten te laten plaatsvinden tussen allerlei verschillende poppetjes, maar Lego biedt nog meer: voor slechts een kleine vergoeding verkopen ze ook pakketten met draken en allerlei beesten, wat het spel nog mooier maakt. Een compleet assortiment van Lego Ninjago vind je bij Happy Bouwstenen.

Een leuke website

Daarnaast gebruikt Lego ook een website, ter ondersteuning van deze franchise. Dat hebben ze het heel erg leuk aangepakt. Op de Lego Ninjago-website kan je allemaal verschillende spelletjes spelen, met daarin een heus verhaal waarin de helden van het Lego Ninjago zijn verwerkt. Dat geeft je de mogelijkheid om verder te fantaseren en deze dingen te gebruiken in het eigen spel. En wat is er nou leuker om samen met je kind op de bank te spelen met Lego? Lego Ninjago geeft je de mogelijkheid.