MBT outlet online
Image default
Business / Textiles and Nonwovens

Met lamelparket van Bax Houthandel zit je goed

Bax Houthandel is gespecialiseerd in massieve houten vloeren en lamelparket. Doordat deze vloeren in eigen beheer worden gemaakt is er geen tussenhandel. Ze zijn daarom het hele jaar scherp met hun prijzen en de kwaliteit van hun vloeren. Dat zie je terug bij het lamelparket van Bax Houthandel. Zij produceren alleen het kwalitatief betere 2-laags lamelparket. Dit lamelparket is zeer stabiel, geschikt voor vloerverwarming en bij Bax Houthandel verkrijgbaar tot wel 33cm breed!

Wat is lamelparket?

Lamelparket is een vloer die bestaat uit planken opgebouwd uit twee of drie lagen. De bovenste laag bestaat uit hout. Onder deze toplaag zitten één of twee lagen.

Bij lamelparket met drie lagen is er een middenlaag van houten latjes waaronder veneer zit om het geheel recht te houden. Lamelparket met twee lagen heeft een onderlaag van multiplex. Dit type lamelparket wordt ook multiplanken of duoplank genoemd.

Er zit een zeer groot kwaliteitsverschil tussen een 2- en 3 laags parket. Dit komt naar voren in werking en het kraken. Voor lamelparket werkt Bax Houthandel met het kwalitatief betere multiplex waarbij de lagen altijd watervast zijn verlijmd.

Budget lamelparket

Budget lamelparket ziet eruit als een volwaardige houten vloer maar door de slimme opbouw van dit lamelparket is de prijs een stuk lager.

De smart life budgetlamel collectie van Bax Houthandel geeft je de mogelijkheid te kiezen voor de voordelen van een echte houten vloer tegen een lagere prijs.

Deze vloeren zijn zeer geschikt voor ruimtes waar aan de vloer iets lagere eisen wordt gesteld. Er zijn legmogelijkheden beschikbaar om de vloer zo te installeren dat deze verhuisbaar is.

Long life lamelparket

Long life lamelparket (multiplanken of duoplank) is gemaakt als 100% vervanger van een massief houten vloer. Deze vloer bestaat uit een houten toplaag van 4mm die is vastgemaakt op echt multiplex van 15mm dik. Deze productgroep wordt door Bax Houthandel in hun eigen fabriek gemaakt.

De prijs is afhankelijk van de houtselectie. De vuistregel is dat hoe minder knoesten houten multiplanken hebben, des te duurder is het.

Ondervloer lamelparket

Bij lamelparket is het raadzaam een ondervloer te gebruiken. Het maakt niet uit of je de vloer vast of zwevend wilt leggen. Met een ondervloer worden kleine oneffenheden weggewerkt en krijgt de vloer een langere levensduur door de damp remmende werking. Daarnaast zorgt de thermische isolatie voor de warmte-isolatie en de akoestische isolatie voor de geluidsdemping.