MBT outlet online
Image default
Business / Textiles and Nonwovens

Op vakantie met de camper

 

Nederlands liefde voor kamperen is groot. Jaarlijks gaan er duizenden mensen op pad met hun caravan of camper. Ongeveer 26 per 1000 Nederlands gaat op pad met de camper. En in de afgelopen jaren zijn het aantal campers verdubbeld. Maar waarom zal je op vakantie gaan met de camper?

Voor veel Nederlanders voelt het op pad gaan van een camper als het ultieme vrijheidsgevoel. Je kunt gaan en staan waar je wilt en je kan diep in de natuur trekken en toch een comfortabele slaapplaats hebben. Je camper is een rijdende slaapplaats dus als je een bestemming bereikt hebt hoef je niet een hotel te boeken of een camping te bezoeken. Daarnaast biedt de camper het voordeel dat je niet je hele slaapplaats moet opzetten zoals bij een tent of caravan.

Wanneer mag je er in rijden?

Een camper is een groot voertuig en het schikt je misschien af, maar iedereen met een rijbewijs B mag in een camper rijden. Het voertuig moet wel aan een aantal eisen doen. De camper mag maximaal 3500 kilo wegen en niet meer dan 8 personen vervoeren. Omdat het voertuig zo groot is kan het best lastig te besturen zijn. Zo kan je problemen hebben als je achteruit moet rijden in een camper. Gelukkig zijn hier oplossingen voor zoals een draadloze achteruitrijcamera  of een special camera speciaal ontwerpen voor de camper genaamd waeco camera.

Wil je meer dan 8 personen vervoeren en een zwaarder voertuig besturen? Dan moet je een camperrijbewijs C1 halen. Binnen enkele dagen heb je de cursus behaald en mag je legaal een camper tot 7500 kilo besturen. De prijs van een examen kost ongeveer 1200 tot 1500 euro. Na de cursus is het handig om even lekker te oefenen voordat je op pad gaat met de camper zodat je op vakantie niet voor verassingen komt te staan. En dat wil je niet.

https://www.vanzwitserland.nl/