R7s LED Lampen bieden meer voordeel

      Comments Off on R7s LED Lampen bieden meer voordeel

Er stappen steeds meer particulieren en bedrijven over naar LED lampen. Nog niet iedereen is overtuigd van de voordelen die goedkope LED lampen bieden. Naast de standaard LED lampen met ronde fitting zijn er ook LED lampen zoals de R7s LED die Halogeen buizen vervangen. De LED technologie leent zich ook uitstekend voor dit soort verlichting. Welke voordelen biedt LED verlichting in dagelijks gebruik?

 

LED lampen zijn zuiniger

In vergelijking met een lamp met gloeidraad spaar je tot 85% energie, als je het vergelijkt met Halogeen lampen kun je met een R7s LED ongeveer de helft besparen op de energiekosten. Dat is een groot verschil, met name in situaties waar veel verlichting is.

 

LED lampen worden niet heet

Het is een groot voordeel van LED lampen dat ze nooit echt heet worden. Naast het feit dat je een R7s LED 118mm lamp veilig kunt vervangen is er ook minder risico voor brand. In kleinere ruimtes is het verschil in warmte ook voelbaar.

 

LED lampen hebben constante temperatuur

Wanneer je een R7s LED lamp neemt met dimmer functie zal de kleurtemperatuur niet veranderen bij dimmen. Bij een Halogeen lamp is dat wel het geval. Dat maakt LED lampen uiterst effectief in situaties waarbij een constante kleurtemperatuur van belang is. Deze waarde wordt uitgedrukt in Kelvin en is naast de lichtopbrengst de belangrijkste eigenschap van een LED lamp.

 

Kortom, LED lampen bieden veel voordelen ten opzichte van andere soorten verlichting. Omdat LED lampen ontworpen worden met standaard fittingen zoals de R7s LED is de vervanging van oude lampen een zeer eenvoudig proces.

https://www.leds-depot.be/