MBT outlet online
Image default
Business / Textiles and Nonwovens

Tips voor het kopen van een nieuwe bank

Iedereen stelt andere eisen bij het kopen van een nieuw bankstel. Wil je met de hele familie lekker onderuitgezakt een film kijken of wil je comfortabel in een hoek een goed boek lezen? Ben je meestal met z’n tweetjes of heb je plek nodig voor veel mensen? Meubilex geeft je tips voor het kopen van een nieuwe bank.

Welk model past bij mij?

Begin vooraf met het opmeten van de kamer waar de bank geplaatst dient te worden. Komt de bank (deels) voor het raam? Meet dan ook de hoogte van de vensterbank. Hierna ga je kijken naar welk bankstel jouw voorkeur gaat: een hoekbank, loungebank of een gewoon bankstel? Wil je lekker relaxen en hangen? Dan is een hoekbank of loungebank een geschikte oplossing. In de hoek wordt veelal gelegen. Hierdoor mis je vaak zitplaatsen doordat niemand in de hoek gaat zitten.

Een iets meer mobiele opstelling is een combinatie van verschillende zitmeubelen. Zeker wanneer je een 2-zits, een 2,5-zits of 3-zits bank hebt dan kun je de woonruimte nog eens veranderen qua styling en opstelling. Bij sommige banken zijn zelfs bijpassende fauteuils verkrijgbaar. Maak jouw ideale opstelling dus zelf met zitbanken.

Welke afmeting moet ik kiezen?

Bij het zoeken van de juiste afmeting zijn de verhoudingen erg belangrijk. Schrijf in de winkel de maten goed op van de bank. In de winkel kan hij er namelijk kleiner uitzien dan bij jou thuis. Leg vervolgens kranten neer op de vloer in de opstelling van de bank. Zo kun je beter inschatten hoe de bank bij jou thuis zal staan. Let op dat er minimaal 60 tot 80 cm loopruimte overhoudt en tussen de salontafel en de bank mag dit 40 cm zijn. Let ook op de hoogte van de bank. Als hij net tegen de raamkant komt te staan moet je er rekening mee houden dat de rugleuning niet te hoog is. Let hier vooral op bij de aanschaf van een hoekbank of loungebank.

Op zoek naar een nieuwe bank? Meubilex heeft een groot assortiment bankstellen, hoekbanken en loungebanken. Verkrijgbaar in diverse soorten en maten, voor iedere woonstijl.

 

https://www.meubilex.nl/