MBT outlet online
Image default
Business / Textiles and Nonwovens

Van VAR naar DBA

In de afgelopen tientallen jaren zie je dat het onderdeel Human Resource Management steeds belangrijker is geworden in het bedrijfsleven. En dit is niet heel gek. Vroeger werkte iedereen van 8 tot 5 en ging daarna naar huis toe. Elke dag het zelfde riedeltje. Niemand klaagde en alles was prima zolang je je salaris maar kreeg.

Maar tegenwoordig ligt dit iets anders. Er wordt steeds meer verwacht dat je met behulp Human Resource Management goed zorgt voor je personeel. Zeker voor bedrijven die meer dan 50 mensen in dienst hebben is het belangrijk om een aparte afdeling hiervoor te hebben. En wanneer het bedrijf blijft groeien is het niet gek om te kijken naar een consultant HRM.  Een Human Resource consultant adviseert het management van een bedrijf op het gebied van Human Resource Management. De consultant werkt nauw samen met een Human Resource manager, maar heeft puur een adviserende rol. Zo kijkt hij naar bepaalde processen bij het werven, selecteren, beoordelen en opleiden van de werknemers bij een bedrijf. En nog meer processen op strategisch, tactisch en operationeel gebied.

De afgelopen jaren zijn best hectisch geweest voor mensen die actief zijn in de Human Resource wereld. Met de opkomst van de zelfstandigen zonder personeel zijn de arbeidsrelaties verandert. Ook is er sinds 2016 een nieuwe wet door de overheid ingevoerd. Voorheen werd gebruikt gemaakt van de Verklaring Arbeidsrelatie en nu wordt er gebruik gemaakt van de deregulering beoordeling arbeidsrelaties. Deze wet heeft echter niet de duidelijkheid en rust gebracht die het zou moeten geven. Daarom heeft het kabinet besloten om de wet alweer te gaan vervangen. Het doel is om per 1 januari de wet Deregulering Beoordeling Arbeidsrelaties in de prullenbak te gooien en verder te gaan met een wet die wel de rust en duidelijkheid geeft die nodig is voor bedrijven. Belangrijk voor bedrijven dus om hier goed op voorbereid te zijn.

 

 

https://www.cbbs.nl/