MBT outlet online
Image default
Business / Textiles and Nonwovens

Voorkom een verstopte regenpijp

U wilt natuurlijk niet dat uw dakgoot overstroomt door een verstopte regenpijp tijdens een zware regenbui. Om dit te voorkomen kunt u een bladvanger aanschaffen. In dit artikel leest u wat een bladvanger precies doet en welke u het beste kunt gebruiken in uw dakgoot.

Wat doet een bladvanger?

Een bladvanger vangt het blad op dat in uw dakgoot valt of houdt de bladeren tegen die in uw regenpijp dreigen te komen. Doordat een bladvanger ervoor zorgt dat er geen bladeren in de regenpijp komen, voorkomt de bladvanger een overstroming van de regenpijp. Het doel van een bladvanger is dus het zorgen voor een goede doorloop van het water.

Varianten bladvanger

Er zijn twee verschillende soorten bladvangers te koop. Hieronder staan ze beide benoemd met de voor- en nadelen:

  • Gootdrain – Een gootdrain zorgt dat de bladeren die in uw dakgoot dreigen te vallen er weer vanaf vallen. Omdat een dakgoot aan de zijkanten naar beneden afloopt, kunnen bladeren er niet uit. Door een gootdrain aan te brengen in de dakgoot, zorgt u ervoor dat de bladeren niet in de dakgoot kunnen blijven liggen en gelijk van de dakgoot afwaaien doordat de gootdrain bol staat. Door het rooster komt er alleen water in de dakgoot en blijft uw dakgoot bladvrij.
  • Boldraadrooster – Een boldraadrooster zet u bovenop de regenpijp om bladeren uit de regenpijp te weren. Het nadeel aan een boldraadrooster is dat de bladeren zich wel ophopen tegen het rooster aan. Dus u zal bij het gebruik van een boldraadrooster regelmatig de bladeren uit de dakgoot moet halen.

Wij adviseren om een gootdrain te gebruiken, omdat deze maar iets duurder is dan een boldraadrooster maar er wel voor zorgt dat u niet meer om hoeft te kijken naar uw dakgoot.

 

Heeft u een verstopping en wilt u dat deze snel wordt verholpen? Uw loodgieter uit Leiden weet raad met elke verstopping in en rondom uw huis.