MBT outlet online
Image default
Business / Textiles and Nonwovens

Waar kunt u uw proefschrift laten drukken en inbinden?

Een proefschrift drukken is het minste dat u kan doen na zo’n lange tijd hard werken. Het verdient een speciale plaats op uw boekenplank. Want het staat voor uw succes in een specifieke fase van uw leven. Zo zijn er bijvoorbeeld scripties op school, na de eerste academische graad, na verdere studie, of zelfs om een doctoraat te behalen.

Proefschrift drukken vergt kennis en ervaring

Het maakt niet uit waarom u een proefschrift laat drukken. Feit is dat uw inzet tot uiting moet komen in het uiterlijk van het werk. Daarom moet u uw proefschrift zeker niet thuis printen en vervolgens zelf inbinden. Leg al uw harde werk in de deskundige handen van een expert zoals de professionals van Proefschriftenprinten.nl, om optimale resultaten te bereiken bij het drukken en inbinden.

Wat moet u weten voordat u uw proefschrift laat drukken?

De oplage geeft aan hoeveel exemplaren u van uw proefschrift wilt laten drukken en binden. Het is vaak het geval dat er een lagere eenheidsprijs kan worden aangeboden als de oplage hoger is. Bij Proefschriftenprinten.nl kunt u echter ook terecht voor de druk in een kleinere oplage. En dat nog steeds voor een eerlijke prijs kwaliteit verhouding.

Afdrukken van sjablonen: In het afdruksjabloon legt u de volledige opmaak van uw uiteindelijke proefschrift vast. Lay-out programma’s zoals Adobe InDesign of Adobe Illustrator worden aanbevolen. U kunt het afdruksjabloon ook als pdf-bestand opslaan. De professionals van Proefschriftenprinten.nl nemen dit graag voor u uit handen.

Beelddruk versus offsetpapier

U heeft voor het drukken van uw proefschrift de keuze tussen drukpapier en offsetpapier. Fotopapier is bijzonder geschikt voor het afdrukken van foto’s en grafieken omdat het kleuren en contrasten naar voren brengt. Dit komt door de structuur van het beelddrukpapier – het neemt de inkt niet zo sterk op. Offsetpapier daarentegen absorbeert de inkt bijzonder goed en is daarom perfect geschikt voor het drukken van teksten. Een goede oplossing voor uw afstudeerscriptie kan zijn om de omslag te printen op hoogwaardig fotopapier terwijl het binnenste gedeelte (de tekst) op offsetpapier wordt afgedrukt. Maar ook hierin wordt u fantastisch geïnformeerd door de professionals.

Papierdikte

Als algemene regel geldt: hoe dikker het papier, hoe beter het aanvoelt. Vergelijk gewoon het gevoel van krantenpapier met dat van een gebonden boek – je voelt het verschil. De dikte van het papier wordt gemeten in de eenheid “g/m²”, het beschrijft de relatieve massa van een vierkante meter papieroppervlak.