MBT outlet online
Image default
Business / Textiles and Nonwovens

Was tips voor je dekbedovertrek

Wanneer je nieuwe dekbedovertrekken of een hoeslaken hebt gekocht wil je dit natuurlijk zo lang mogelijk mooi houden. De manier waarop je wast is hier van grote invloed op. Met de tips in dit artikel zorg je dat jouw beddengoed zo lang mogelijk mooi blijft en je lang kan blijven genieten van je dekbedovertrek.

 

Het was proces

Als je je nieuwe dekbedovertrek voor het eerst wil gebruiken kan je het beste eerst een keer wassen. Wanneer je dit doet kan het beter vocht opnemen. Een dekbedovertrek van microvezel moet de eerste keer binnenstebuiten worden gewassen en op een koude temperatuur. Daarnaast is het belangrijk om het beddengoed binnenstebuiten te doen voor je dit gaat wassen. Als je het gewoon in de wasmachine doet heb je kans dat de kleuren vaal worden, en dat wil je natuurlijk niet.

 

Het is verstandig om de wasmachine niet te vol te doen. Maximaal een tweepersoons dekbedovertrek of twee eenpersoons dekbedovertrekken tegelijk in de wasmachine. Je hoeslaken kan je beter los wassen omdat de kans groot is dat deze anders in het dekbedovertrek rolt in de wasmachine.

 

Donkere dekbedovertrekken kunnen het beste worden gewassen op 40 graden en bij voorkeur met een kreukherstellend of fijn wasprogramma. Ga voor vloeibaar wasmiddel dat speciaal voor donkere kleuren is. Witte en licht gekleurde dekbedovertrekken kunnen tot 60 graden worden gewassen en op eenzelfde programma als de donkere was. Dekbedovertrekken met veel kleuren horen vaak op 60 graden te worden gewassen. Wanneer de temperatuur te laag is kunnen door een speciale behandeling van de stof de kleuren gaan doorlopen. Om hier zeker van te zijn kan je het beste op het waslabel kijken.

 

Na het wassen

Wanneer een wasmachine klaar is, is het verstandig om zo snel mogelijk het natte dekbedovertrek uit de machine te halen en deze op te hangen aan de waslijn. Doe je het toch in de droger, gebruik dan de laagste temperatuur.

 

Met deze tips houd jij je dekbedovertrek zo lang mogelijk mooi.

https://www.koalabedding.nl/