MBT outlet online
Image default
Business / Textiles and Nonwovens

Wat wordt de nieuwe rage

Soms is het moeilijk om bij te houden wat nu weer de nieuwste rage is. Rages komen en gaan. De ene dag zie je nog alle kinderen met de ene hype rondlopen, de andere dag is dit alweer verleden tijd en zingt er weer een nieuwe rage door het land. Het is dan altijd maar de vraag of een bepaalde rage lang gaat duren, of dat deze maar heel kort populair blijft. Neem bijvoorbeeld de fidget spinner. Dit ronddraaiende stukje plastic was even helemaal hot en werd zelfs vanuit het buitenland geimporteerd. Maar na slechts een paar maanden wilde niemand meer een spinner hebben. Versies die wel 15 euro hadden gekost kon men nu aan de straatstenen niet meer kwijt. Wat is dat toch met hypes dat ze zo onvoorspelbaar zijn?

Hoe maak je een hype?

Als er een plan zou zijn voor het maken van een hype, dan zouden bedrijven daar waarschijnlijk wel grof geld voor neer willen tellen. Een hype kan ook enorm veel geld opleveren voor het bedrijf dat hier het eerste mee op de markt komt. Het is dan bij een hype heel belangrijk om hier een goed plan bij te bedenken. Overspoel je de markt te snel met je product, dan raken mensen er ook sneller op uitgekeken. Maar doe je het te rustig aan, dan is er de kans dat je gedroomde hype niet aanslaat. Het is dan ook moeilijk voorspellen wat nu de nieuwste hype gaat worden. Het publiek kan een hype omarmen, maar ook net zo makkelijk weer laten vallen.

Dus, wat wordt nu de nieuwste rage?

Vaak wordt een rage bepaald door de mensen van de supermarkten. Kijk maar eens in de nieuwe Albert Heijn folder van de week. Niet alleen kun je daar spullen zien staan die populair zijn, vaak hebben supermarkten ook hun eigen spaaracties. Als deze goed aanslaan, dan heeft bijvoorbeeld een Albert Heijn een echte hit in handen, die het straatbeeld maandenlang kan beheersen. Verder is het voorspellen van de nieuwste hype eigenlijk een klein beetje koffiedik kijken…

https://www.folderbode.be/nl/